Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για το σχ. Έτος 2019-2020 στον Νομό Πέλλας

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα εντάσσονται όλοι οι Δήμοι της χώρας στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εκδώσει την υπουργική απόφαση μέχρι τις 15 Μαρτίου. Σ’ αυτήν δήλωσε ότι θα περιλαμβάνονται οι Δήμοι με ομόφωνες αποφάσεις των τριμερών επιτροπών καθώς και οι Δήμοι όπου υπάρχει πλειοψηφία στις τριμερείς και έχει πιστοποιηθεί η επάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόκειται για 100 περίπου δήμους ακόμη (συνολικά 285 επί των 325, συνυπολογίζοντας τους 184 περσινούς).

🔹Σύμφωνα με τα παραπάνω αναμένεται για το σχολικό έτος 2019-2020 η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής σε ολόκληρο τον Νομό Πέλλας.

Στους Δήμους Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας υπήρξαν θετικές εισηγήσεις από τις τριμερείς επιτροπές με πλειοψηφικές αποφάσεις, δύο (του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του αντίστοιχου Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.) έναντι μίας (του αντίστοιχου Δημάρχου) και αναμένεται η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020.

 Στον Δήμο Αλμωπίας, όπου υπήρξε ομόφωνη απόφαση της αντίστοιχης τριμερούς επιτροπής, εφαρμόστηκε η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή από το σχολικό έτος 2018-2019. 

Διαμαντόπουλος Ηλίας 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Πέλλας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου