Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Σύσκεψη Αιρετών στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 08-02-2019


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988
Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

Γιαννιτσά, 26-02-2019


Την Παρασκευή 08-02-2019 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lazart  στη Θεσσαλονίκη η 8η Σύσκεψη Αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν αρκετά. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα σημαντικότερα από αυτά:
Αποσπάσεις κατά προτεραιότητα, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, κριτήρια για το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών, αυτοαξιολόγηση, ΔΥΕΠ, εκπαίδευση προσφυγόπουλων και ευάλωτων ομάδων, υπηρέτηση συναδέλφου σε μειονοτικά σχολεία, επαναφορά δώρων και επιδόματος αδείας, προβλήματα σχολικής στέγης, νομική στήριξη αιρετών που διώκονται στα υπηρεσιακά συμβούλια, αιτήσεις θεραπείας, μείωση του αριθμού των μαθητών λόγω υπογεννητικότητας, υπεραριθμίες εκπαιδευτικών (λειτουργικές και οργανικές), πειραματικά σχολεία, ανάγκη μόνιμων διορισμών, προβλήματα που προκύπτουν  με την επιλογή υποδιευθυντών στις  σχολικές μονάδες, καθολική εφαρμογή δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, θεσμοθετημένο πλαίσιο για τους αναπληρωτές, επιμόρφωση αιρετών για πειθαρχικά θέματα, προτεραιότητα στη διεκδίκηση οργανικών για όσους αποσπάστηκαν  στο εξωτερικό για όσους υπηρετούν  στα πειραματικά  σχολεία, απλούστευση εκπαιδευτικής νομοθεσίας, αδικίες που προέκυψαν με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, νέα εκπαιδευτικά δεδομένα, ορισμός αναγνώρισης συνάφειας και πλαισίου  μεταπτυχιακών, ορισμός πλαισίου αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, αναγνώριση προϋπηρεσίας των συναδέλφων ΠΕ11 στα προγράμματα Μαζικής Άθλησης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εκφράστηκαν από την πλειοψηφία των αιρετών ανά την Ελλάδα, οι προβληματισμοί και για τις εκπαιδευτικές εξελίξεις και τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τον χώρο της εκπαίδευσης.
Η Νομική Σύμβουλος της ΔΟΕ απάντησε σε πολλά θέματα που τις θέσαμε και αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, των πειθαρχικών συμβουλίων, των συλλόγων διδασκόντων και θέματα που αφορούν την διεκδίκηση των αναδρομικών των δώρων. Τέλος υπήρξε ενημέρωση από τους Αιρετούς του ΚΥΣΠΕ για  όλα τα θέματα.

Πάντα στη διάθεσή σας

Διαμαντόπουλος Ηλίας

Αιρετός όλων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου