Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Με το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, μέσα σε λίγες ημέρες, ήρθαν για ακόμη μια φορά τα πάνω κάτω στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Νομού Πέλλας.

Την επόμενη εβδομάδα στη λίστα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών θα προστεθούν περισσότεροι νέοι. Επίσης, τα οργανικά κενά (πραγματικά και πιθανά) θα αλλάξουν καθώς από αυτά θα αφαιρεθούν εκείνα των σχολικών μονάδων που συγχωνεύονται.

Συγκεκριμένα, αφαιρούνται τα κενά:

🔹Του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών
🔹Του 1ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών
🔹Του 14ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών
🔹Του 2ου Νηπιαγωγείου Αριδαίας


Επιπλέον, καθώς τα νέα Νηπιαγωγεία που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις αλλά και το 1ο Νηπιαγωγείο Σκύδρας που αναβαθμίζεται, είναι πολυθέσια, το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν θέσεις διευθυντών/ντριών. Θα έχουμε διευθυντή/ντρια αντίστοιχα:

🔹Στο 4θεσιο 1ο Νηπιαγωγείο Σκύδρας

🔹Στο 6θεσιο 1ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών
🔹Στο 4θεσιο 1ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας
🔹Στο 4θεσιο 2ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας


Τέλος, το πολύ άσχημο από τις μεταβολές που συνέβησαν είναι το γεγονός ότι όπου είχαμε συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων προέκυψε ένα νέο σχολείο μικρότερο οργανικά από το προηγούμενο μεγαλύτερο εκ των δύο. Συγκεκριμένα :

🔸4θεσιο Δ.Σ. Ίδας + 3θεσιο Δ.Σ. Φούστανης = 3θεσιο Δ.Σ. Ίδας

🔸12θεσιο 8ο Δ.Σ. Γιαννιτσών + 2θεσιο Δ.Σ. Μεσιανού = 9θεσιο 8ο Δ.Σ. Γιαννιτσών


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη συγχώνευση των δύο σχολείων, αρχικά να χάνονται πάρα πολλές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και επίσης, παιδαγωγικά να μην υπάρχει κανένα όφελος για τους μαθητές. Απλά θα έχουμε μετακινήσεις μαθητών - εκπαιδευτικών και το χειρότερο, θα στριμωχθούν περισσότεροι μαθητές σε μικρότερο αριθμό αιθουσών.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Πέλλας και Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών, καταδικάζω τις συγχωνεύσεις - υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων του Νομού Πέλλας, μεταβολές οι οποίες έγιναν με "λογιστικά" και μόνο κριτήρια, παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές - μαθησιακές προτεραιότητες και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Καλώ κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει ώστε να παρθούν πίσω όλες οι υποβαθμίσεις - καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Πάντα στη διάθεσή σας
Διαμαντόπουλος Ηλίας
Αιρετός όλων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου