Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτική Ενημέρωση για βελτιώσεις – οριστικές τοποθετήσεις εντός του ΠΥΣΠΕ Πέλλας - 9η Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Πέλλας – Θέματα ημερήσιας Διάταξης (19-06-2023)»


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988
Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com


Γιαννιτσά, 16-6-2023




ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτική Ενημέρωση για βελτιώσεις – οριστικές τοποθετήσεις εντός του ΠΥΣΠΕ Πέλλας»

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μία αρκετά απαιτητική χρονιά όπου όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό έφτασε στο τέλος της. Δυστυχώς όμως, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η οποία έφερε (όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία) το «πάγωμα» στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, η αγωνία πολλών συναδέλφων είναι μεγάλη καθώς βρίσκονται σε αναμονή σημαντικών διαδικασιών και αποφάσεων που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον οικογενειακό προγραμματισμό τους για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσω όσο γίνεται την αγωνία σας και να απαντήσω στα καθημερινά ερωτήματά που μου θέτετε, θα ήθελα να δώσω συνοπτικά κάποιες απαντήσεις:

Οι οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, οι τοποθετήσεις των μετατιθέμενων από άλλες περιοχές μαζί με τις Βελτιώσεις θέσεων (εντός ΠΥΣΠΕ Μεταθέσεις) θα γίνουν ταυτόχρονα. Στη συγκεκριμένη διαδικασία οι τοποθετήσεις γίνονται με μόρια μετάθεσης και προηγούνται όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία για λόγους Υγείας ή λόγω πολυτεκνίας.

Ένα βασικό ερώτημα πολλών είναι γιατί ενώ σε άλλες περιοχές ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες τοποθετήσεων (δηλώσεις σχολείων) στην Πέλλα δεν έγινε κάτι αντίστοιχο. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι στις περιοχές όπου δεν υπήρχαν μεταβολές σχολικών μονάδων (οργανικοί υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις) όντως προχώρησαν οι διαδικασίες μέχρι το σημείο αυτό. Στην Πέλλα όμως, όπως και σε άλλες περιοχές, όπου έχουμε υποβιβασμούς σχολικών μονάδων και οργανικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν:

α) ο ονομαστικός χαρακτηρισμός των υπεράριθμων εκπαιδευτικών,

β) οι δηλώσεις σχολείων από τους υπεράριθμους,

γ) οι τοποθετήσεις των υπεράριθμων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι μεταθέσεις – οριστικές τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ. Η παραπάνω διαδικασία (ρύθμιση υπεραριθμιών) βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά από την ολοκλήρωσή της, στα εναπομείναντα κενά, θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι υπόλοιπες διαδικασίες.

 

9η Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Πέλλας – Θέματα ημερήσιας Διάταξης (19-06-2023)

Τη Δευτέρα 19-06-2023 και ώρα 12.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας η 9η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας για το 2023. 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


ΘΕΜΑ 1ο: Προπαρασκευαστικές πράξεις που απαιτούνται για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Δ.Π.Ε. Πέλλας.

ΘΕΜΑ 2ο: Εξέταση αιτήματος αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω διαδικασιών, θα μπορέσω να σας δώσω μετά από την προγραμματισμένη 9η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. όπου θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

 

Πάντα στη διάθεσή σας

Διαμαντόπουλος Ηλίας

Αιρετός ΟΛΩΝ των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου