Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση εργασίας Αιρετών και Προέδρων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας




ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988

Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

Γιαννιτσά, 14-06-2019

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση εργασίας Αιρετών και Προέδρων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας»

Χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συνάντηση εργασίας των Αιρετών και Προέδρων όλων των Συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κύριο Αλέξανδρο Κόπτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.


Κυρίαρχα θέματα ήταν εκείνα που αφορούν την λειτουργικότητα και λειτουργία των σχολικών μονάδων, την υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς, η αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών και ο σωστός προγραμματισμός για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων τον Σεπτέμβριο. 

Προσωπικά, εκτός των υπολοίπων, έθεσα:

🔹 το θέμα της αναγκαιότητας θέσπισης νομικού πλαισίου για την ίδρυση τάξεων υποδοχής στα νηπιαγωγεία, κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά.

🔹το ζήτημα της ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων ειδικά μετά από την δικαίωση των συναδέλφων σχετικά με τις μετατάξεις του 2013 και άλλων ετών. Είναι ένα πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον και πρέπει να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

🔹Το φαινόμενο της μη ικανοποίησης όλων των αποσπάσεων, σύμφωνα με τις ανάγκες των Διευθύνσεων, καθώς τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια και το Yπoυργείo, λειτουργώντας λογιστικά "κόβουν" στην πορεία τα κενά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μένουν μακριά από τις οικογένειές τους και στην πορεία σε κάποιες περιοχές (όπως τη Δυτική Θεσσαλονίκη) ενώ δεν δίνονται αποσπάσεις, να προσλαμβάνονται αναπληρωτές.

🔹Τέλος, ένα πολύ σημαντικό θέμα που συζητήθηκε και έχει ήδη τεθεί από τη ΔΟΕ στο  Yπoυργείo, είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού πολλών συναδέλφων ειδικής αγωγής από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Για το παραπάνω ζήτημα, συνυπογράφοντας όλοι οι παρόντες, δεσμεύτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ( αν και όπως μας είπε δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά του ΑΣΕΠ), να επικοινωνήσει και να στείλει σχετικό έγγραφο στο Yπoυργείo και τον ΑΣΕΠ ώστε να δωθεί η απαιτούμενη παράταση για να μη θεωρηθεί καμία αίτηση εκπρόθεσμη.!

Πάντα στη διάθεσή σας

Διαμαντόπουλος Ηλίας


Αιρετός όλων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου