Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Σχετικά με την Ασφυκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988

Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

Γιαννιτσά, 11-04-2019



Χθες, Τετάρτη 10-4-2019, βγήκε η Εγκύκλιος με την οποία το ΥΠΠΕΘ απευθύνει πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν αίτηση για απόσπαση     από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2019-2020. 

Ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 10/4/2019 έως και την Δευτέρα 15/4/2019 και ώρα 15:00. Ένα διάστημα πολύ μικρό (3 εργάσιμες ημέρες)  ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που σε πολλές περιπτώσεις αφορούν συναδέλφους με προβλήματα υγείας. 

Είναι απαράδεκτο στην περίπτωση της υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης, να δίνεται παράταση 17 ημερών σε μια διαδικασία που η αρχική προθεσμία ήταν 15 ημέρες (κάτι  που αφορά μικρό αριθμό εκπαιδευτικών).

Και από την άλλη, σε μια διαδικασία που αφορά χιλιάδες συναδέλφους που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους και αγωνιούν (αποσπάσεις από Νομό σε Νομό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) να δίνεται το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο των τριών εργάσιμων ημερών.!

Σχετικά με το παραπάνω ζήτημα έχουν γίνει  αιτήματα προς το Yπουργείο Παιδείας από τους Αιρετούς του κλάδου, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και γενικότερα τους συνδικαλιστικούς φορείς, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη παράταση για να προλάβουν όλοι οι συνάδελφοι να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι το αντίστοιχο διάστημα στην περσινή εγκύκλιο ήταν 14 ημέρες (10 εργάσιμες).

Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων. Παρόλα αυτά, για να αποφευχθούν περιπτώσεις υποβολής εκπρόθεσμων αιτήσεων, να τονίσουμε πως η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων (μέχρι νεωτέρας), λήγει τη Δευτέρα 15-04-2019 και ώρα 15.00.



Πάντα στη διάθεσή σας

Διαμαντόπουλος Ηλίας


Αιρετός όλων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου