Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Δικαιολογητικά συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988

Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

Γιαννιτσά, 3-04-2019


ΘΕΜΑ: «Δικαιολογητικάσυνταξιοδότησης εκπαιδευτικών»

 Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει για την έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών συνταξιοδότησης να προσκομίσουν στην υπηρεσία:

1.Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
2. Πιστοποιητικό τύπου Α' (μόνο για τους άντρες).
3. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (και των δύο όψεων).
4. ΑΜΚΑ
5. Σε περίπτωση λύσης γάμου με διαζύγιο προσκομίζεται το διαζευκτήριο και η δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα ή ενήλικα που σπουδάζουν.
6. Φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο να αναγράφεται ο Ι.Β.Α.Ν (με πρώτο το ονοματεπώνυμο του ή της δικαιούχου της σύνταξης). Στην περίπτωση που δεν υπάρχει βιβλιάριο απαιτείται σημείωμα του πιστωτικού ιδρύματος με τα προαναφερόμενα στοιχεία.
7. Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή άλλου αποδεικτικού μέσου, όπως φορολογικής δήλωσης, από το οποίο να φαίνεται καθαρά ο Α.Φ.Μ. και το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου.
8. Πιστοποιητικό φοίτησης από ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή I.E.Κ., όπου θα φαίνεται η ημερομηνία πρώτης (1ης) εγγραφής και τα υποχρεωτικά έτη ή εξάμηνα φοίτησης, για τέκνα που σπουδάζουν μέχρι και το 24ο έτος ηλικίας ή βεβαιώσεις φοίτησης στη Β/θμια Εκπ/ση στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή μέχρι και το 18ο έτος. Για τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό η εν λόγω βεβαίωση πρέπει να είναι μεταφρασμένη και επικυρωμένη από την αρμόδια προξενική αρχή ή το Υπ. Εξωτερικών.
9. Για τους άνδρες που έχουν κάνει εξαγορά της στρατιωτικής θητείας: α) η απόφαση εξαγοράς του Γ.Λ.Κ και β) το πρωτότυπο παράβολο κατάθεσης ίου ποσού αν εξοφλήθηκε εφάπαξ η βεβαίωση εξόφλησης από τον εκκαθαριστή αποδοχών αν εξοφλήθηκε τμηματικά ή εφόσον εκκρεμεί σε εξόφληση βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών για τον τελευταίο μήνα παρακράτησης. Για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαγοράς και δεν έχει εκδοθεί η απόφαση από το Γ.Λ.Κ. θα πρέπει να μας ενημερώσετε για τον αριθμό με τον οποίο πρωτοκολλήθηκε η σχετική αίτηση επειδή πρέπει να αναγραφεί στο Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ).
Για κάθε άλλη εξαγορά χρόνου λοιπών συντάξιμων υπηρεσιών (ιδιωτικού χρόνου ασφάλισης, της άδειας άνευ αποδοχών ανατροφής παιδιού) και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 01-01-2011 (έτη σπουδών, πλασματικός χρόνος παιδιών, χρόνος εκπαιδευτικής άδειας) η απόφαση εξαγοράς του Γ.Λ.Κ. Για όσους επιθυμούν να αναγνωρίσουν έτη σπουδών για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, πιστοποιητικό φοίτησης από τη Σχολή, όπου θα αναφέρονται τα απαιτούμενα έτη φοίτησης. Για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαγοράς και δεν έχει εκδοθεί η απόφαση από το Γ.Λ.Κ. θα πρέπει να μας ενημερώσετε για τον αριθμό με τον οποίο πρωτοκολλήθηκε η σχετική αίτηση επειδή πρέπει να αναγραφεί στο Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ).

10. Αιτήσεις απονομής (4 ξεχωριστές) κύριας, επικουρικής σύνταξης (Ε.Τ.Ε.Α.), μερίσματος (Μ.Τ.Π.Υ.) και ασφαλιστικής παροχής (εφάπαξ).
11. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 «ότι δεν οφείλω σε ΜΤΠΥ, ΤΕΑΔΥ, TAX. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ λόγω δανείου». Σε αντίθετη περίπτωση ύπαρξης δανείου το δηλώνουν στην Υ. Δ.
12. Υπεύθυνη δήλωση για συνταξιοδότηση (έντυπο χορηγείται από την υπηρεσία).         ,
13. Αίτηση για απονομή σύνταξης προς Γ.Λ.Κ και Ταμεία (έντυπο χορηγείται από την υπηρεσία).
14.α) Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας (είτε ως αναπληρωτές είτε ως εργαζόμενοι σε άλλους φορείς του Δημοσίου, Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ).
β) Βεβαιώσεις για τις κρατήσεις που έγιναν υπέρ ασφαλιστικών ταμείων (όπου απαιτούνται) για τα χρονικά διαστήματα της προϋπηρεσίας θα αναζητηθούν και θα προσκομισθούν εφόσον δεν υπάρχουν στο προσωπικό μητρώο και μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία.
15. Βεβαίωση για επίδομα θέσης η οποία εκδίδεται από τη Δ/νση ύστερα από αίτηση του εκπαιδευτικού.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Ανάκληση αίτησης παραίτησης μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης παραίτησης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 148 του Ν. 352/2008 (ΦΕΚ 26 τ. Α'). Δηλαδή για παράδειγμα όσοι υποβάλουν αίτηση παραίτησης την 1/4/2019 καταληκτική ημερομηνία ανάκλησης θα είναι η 30/4/2019. Εννοείται μόνο για όσους υποβάλλουν αίτηση παραίτησης την 1/4/2019.

Αναλυτικά τις ημερομηνίες για το 2019 θα τις βρείτε ΕΔΩ
ΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ
Οι αιτήσεις παραίτησης θεωρείται ότι έχουν γίνει αποδεκτές και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική τους σχέση την 31η  Αυγούστου, οπότε και εκδίδεται η σχετική πράξη από τη Δ/νση και δημοσιεύεται σε περίληψη σε ΦΕΚ.
Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στην υπηρεσία τους έως το τέλος του σχολικού έτους και έως τότε τους καταβάλλεται και ο μισθός τους. Η σύνταξη αρχίζει να καταβάλλεται από την επομένη της λήξης του σχολικού έτους.


Πάντα στη διάθεσή σας

Διαμαντόπουλος Ηλίας


Αιρετός όλων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου