Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Χρονοδιάγραμμα διαδικασιών υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών εντός του ΠΥΣΠΕ Πέλλας και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6974794988 & 6971590711
E-MAIL : diamantopoulosh@gmail.com

Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com
 

Γιαννιτσά 12-07-2023

ΘΕΜΑ: «
Χρονοδιάγραμμα διαδικασιών υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών εντός του ΠΥΣΠΕ Πέλλας και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ»

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Πέλλας (Δευτέρα 11 Ιουλίου 2023) ολοκληρώθηκε η διαδικασία των μεταθέσεων εντός ΠΥΣΠΕ (Οριστικές τοποθετήσεις – Βελτιώσεις θέσεων). Αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους, ακολουθεί η διαδικασία των αμοιβαίων μεταθέσεων. Παράλληλα τρέχει η διαδικασία των εντός ΠΥΣΠΕ αποσπάσεων, αναμένεται η ανακοίνωση των  αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, η διαπίστωση των λειτουργικών υπεραριθμιών, οι δηλώσεις σχολικών μονάδων για τους υπεράριθμους και όσους ζητούν εντός ΠΥΣΠΕ απόσπαση κ.α. 

Συνοπτικά αναφέρω παρακάτω ποιες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και ποιες ακολουθούν:


ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΘΣΕΙΣ*

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των μεταθέσεων  σχολικού έτους 2022-2023, οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. (από σχολείο σε σχολείο), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/96, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων (δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023). 

*Για τις αμοιβαίες μεταθέσεις θα βγάλω ξεχωριστό και αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Τάσο Αντωνιάδη, το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Μέχρι σήμερα είχαν προθεσμία όλες οι Διευθύνσεις να στείλουν τα κενά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αυτές με τη σειρά τους  θα τα επικυρώσουν και θα τα στείλουν στο Υπουργείο μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουλίου και ώρα 15:00. Βάσει των κενών αυτών θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να γίνουν συμπληρωματικές αποσπάσεις σε φορείς.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ

Μετά από την ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ από τις οποίες θα προκύψουν λειτουργικά κενά και πιθανότατα θα «θεραπευτούν» κάποιες υπεραριθμίες, θα ακολουθήσει η διαδικασία της διαπίστωσης των λειτουργικών υπεραριθμιών και ο ονομαστικός χαρακτηρισμός των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Λειτουργικά υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση σε σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας ή λόγω μείωσης σ=του αριθμού των μαθητών θα λειτουργήσουν με λιγότερα τμήματα από τις οργανικές θέσεις που διαθέτουν (έχουν υποβιβαστεί λειτουργικά).

 

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ

Αμέσως μετά από τον ονομαστικό χαρακτηρισμό των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, θα ακολουθήσει η δήλωση σχολικών μονάδων από τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ και από τους εκπαιδευτικούς που αιτούνται απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ.

Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και των αποσπάσεων προηγούνται οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί (στην ομάδα τους), οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ (η οποίοι δεν πήραν οργανική μετά από τις οριστικές τοποθετήσεις), οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδική κατηγορία  και στη συνέχεια οι υπόλοιποι.

Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ:

Από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, ώρα 15:00 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων απόσπασης-προσωρινής τοποθέτησης εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας για το διδακτικό έτος 2023-2024, Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ΜΟΝΟ την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώ για τις δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων θα υπάρξει μεταγενέστερη ανακοίνωση.

α) Η αποστολή της έντυπης αίτησης απόσπασης καθώς και των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται, αποκλειστικά στο mail του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας: pyspe@dipe.pel.sch.gr

β) Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. τον Νοέμβριο του 2022 δε χρειάζεται να υποβάλλουν καινούρια δικαιολογητικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

Πρόσκληση Εκπαιδευτικών για υποβολή αίτησης απόσπασης-προσωρινής τοποθέτησης εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας για το διδακτικό έτος 2023-2024, Γενικής και Ειδικής Αγωγής


Πάντα στη διάθεσή σας
Διαμαντόπουλος Ηλίας
Αιρετός ΟΛΩΝ των συναδέλφων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου