Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Υποβολή αιτήσεων απόσπασης εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. και δηλώσεων προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. Πέλλας

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988

E-MAIL : diamantopoulosh@gmail.com

Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

ΘΕΜΑ: «Υποβολή αιτήσεων απόσπασης εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. και δηλώσεων προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. Πέλλας»

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Π.Ε. Πέλλας των κλάδων: ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60- Νηπιαγωγών, ΠΕ60ΕΑΕ & ΠΕ60.50ΕΑΕ, ΠΕ70ΕΑΕ & ΠΕ71ΕΑΕ, ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ79.01-Μουσικής Επιστήμης, ΠΕ86-Πληροφορικής και ΠΕ91.01-Θεατρικών Σπουδών, που κατέχουν οργανική θέση ή βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας και επιθυμούν να αποσπαστούν - τοποθετηθούν εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε., για σοβαρούς λόγους και όσους εκπαιδευτικούς αποσπαστούν μέσω Υ.ΠΑΙ.Θ από άλλα ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ Πέλλας στη Γενική ή Ειδική Αγωγή, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης ή αντίστοιχα προσωρινής τοποθέτησης.

Προθεσμία από Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 μέχρι και Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, ώρα 15:00.

Οι αιτήσεις αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες αποσπάσεων:

Α) από Δημοτικά Σχολεία / Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία / Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής.

Β) από Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τ.Ε. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τ.Ε.

Γ) από Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τ.Ε. σε Δημοτικά Σχολεία / Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής.

Δ) από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τ.Ε., εφόσον οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις όπως αναφέρονται στην με αρ. πρωτ. 38342/Ε2/04-04-2022 (ΑΔΑ: 6Η8Τ46ΜΤΛΗ-8ΜΜ) εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.:

«Εκπαιδευτικοί από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής δύναται να αποσπαστούν σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τ.Ε.. μόνο στην περίπτωση που εξακολουθούν να υφίστανται λειτουργικές ανάγκες σε δομές Ε.Α.Ε. και εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο».

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για τις αποσπάσεις εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας κα γίνει σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 38342/Ε2/04/04/2022 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Σε δομές ΕΑΕ, ΚΕΣΥ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία για το διδακτικό έτος 2022-2023» (ΑΔΑ:6Η8Τ46ΜΤΛΗ- 8ΜΜ) στην οποία αναφέρονται ποιοτικά και ποσοτικά τα κριτήρια μοριοδότησης των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις.


Οι εκπαιδευτικοί έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν έως και 20 προτιμήσεις.

1. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ΝΕΑ ιστοσελίδα της Δ/νσης: https://dipepell.sch.gr/ (σύμφωνα με τις οδηγίες που επισυνάπτονται) και

2. Η αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο mail του ΠΥΣΠΕ Πέλλας: pyspe@dipe.pel.sch.gr

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Βεβαίωση συνυπηρέτησες, από τον εργοδότη του/της συζύγου, στην οποία να αναγράφεται η ακριβής Διεύθυνση εργασίας, η οποία να συνοδεύεται από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα και η οποία να αποδεικνύει ότι ο/η σύζυγος εργάζεται στον τόπο που αιτείται απόσπαση το τελευταίο ένα (1) έτος.

2. Πιστοποιητικό εντοπιότητας

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4. Βεβαίωση σπουδών τέκνου

5. Ιατρική βεβαίωση (σε περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων του/της ιδίου/ας ή μελών της οικογένειάς του/της).

 

ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

 

Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν 2 αιτήσεις

Α) από Δημοτικά Σχολεία / Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής σε από Δημοτικά Σχολεία / Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής και

Β)  από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τ.Ε.

 

- θα υποβάλουν την 1η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας και

τη 2η αίτηση χειρόγραφα στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας στο mail: pyspe@dipe.pel.sch.gr

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΠΕ Πέλλας, οι λειτουργικές υπεραριθμίες των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πέλλας θα καθοριστούν σε συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας που θα πραγματοποιηθεί μετά τις αποφάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. (αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., σε φορείς, κλπ.) και όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν είτε ατομικά από τις/τους διευθύντριες/ντές - προϊστάμενες/νους των σχολικών μονάδων τους είτε από την νέα ιστοσελίδα της Δ.Π.Ε. Πέλλας: https://dipepell.sch.gr/

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Πέλλας.

Διαβάστε ΕΔΩ.

Οδηγίες Χρήσης της Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για την υποβολή δηλώσεων προτίμησης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΠΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΣΕ ΣΜΕΑΕ-Τ.Ε.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Προσωπική μου συμβουλή, από τη στιγμή που η προθεσμία είναι μέχρι τις 21 Ιουλίου και με δεδομένο ότι εκκρεμούν πολλές αποφάσεις, καλό θα ήταν να μην βιαστεί κανείς να υποβάλει δήλωση «στα τυφλά» γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα έπρεπε να είναι γνωστοί στους συναδέλφους πριν υποβάλλουν αίτηση, όπως:

Α)  Εκκρεμεί η ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε φορείς κλπ. οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα. Μετά από τις αποσπάσεις θα έχουμε συγκεκριμένα κενά που απελευθερώνονται λόγω αποσπάσεων. Στα συγκεκριμένα κενά θα τοποθετηθούν και όσοι έρθουν με απόσπαση από άλλο νομό στο ΠΥΣΠΕ Πέλλας.

Β) Εκκρεμεί η ανακοίνωση της απόφασης λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων αλλά και των υπεραριθμιών. Γιατί να δηλώσει κάποιος ένα σχολείο που θα μπει σε αναστολή λειτουργίας; Γιατί να δηλώσει κάποιος ένα σχολείο που βγάζει υπεραριθμίες;

Γ) Δεν έχουν ανακοινωθεί οι άξονες των ειδικοτήτων; (Τι θα δηλώσουν;)

Δ) Τέλος, σύμφωνα με τον ν. 4926/2022 (ΦΕΚ 82 Α ́/20.04.2022, υποβλήθηκαν φέτος αιτήσεις για χορήγηση μακροχρόνιων αδειών για το επόμενο σχολικό έτος (με ή χωρίς αποδοχές) έως την 31η Μαΐου, και οι αποφάσεις χορήγησής τους θα πρέπει όπως προβλέπεται να εκδόθηκαν το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου, τα συγκεκριμένα κενά είναι γνωστά και θα πρέπει να ανακοινωθούν. (Πιθανότατα να ανακοινωθούν με τις υπεραριθμίες).

 

Πάντα στη διάθεση ΟΛΩΝ των συναδέλφων

Διαμαντόπουλος Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου