Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Οδηγός για τη Μαζική δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988

Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

Γιαννιτσά, 22-03-2020



ΘΕΜΑ:«Οδηγός για τη Μαζική δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ»


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες στα πλαίσια της προσπάθειας για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, οι διευθυντές / προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές - γονείς καλούνται (όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη) να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Για να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς αλλά και για να μην υπερφορτώνεται το σύστημα, υπάρχει η δυνατότητα οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε μαζική δημιουργία λογαριασμών των μαθητών της σχολικής τους μονάδας.

Πρόκειται για μια δυνατότητα που δίνεται από το ΠΣΔ στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών του sch.gr. μέσω της επιλογής για τη «Μαζική εισαγωγή, με ανέβασμα (upload) αρχείου».


Να επισημάνουμε ότι για την παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει πάντα να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων οι οποίοι, δεδομένων των συνθηκών, θα πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να ενημερωθούν και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός με τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε αρχικά στο Myschool και στη συνέχεια στο ΠΣΔ (sch.gr)

Για να τον κατεβάσετε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

Οδηγός για τη Μαζική δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ

Πάντα στη διάθεσή σας.!
Διαμαντόπουλος Ηλίας

ΑΙΡΕΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου