Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα για τις επόμενες 14 ημέρες λόγω του κορονοϊού

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα για τις επόμενες 14 ημέρες λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Το προληπτικό κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω του κορονοϊού.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας, για τις επόμενες 14 ημέρες», όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, το έκτακτο μέτρο λαμβάνεται «για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση διασποράς του κορνοϊού στην κοινότητα».
Οι σχετικές ανακοινώσεις από τον κ. Κικίλια έγιναν το απόγευμα της Τρίτης, 10 Μαρτίου.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που κλείνουν λόγω κορονοϊού

Ο κ. Κικίλιας διεμήνυσε ότι με την απόφαση που ελήφθη, κλειστά θα μείνουν τις επόμενες 14 ημέρες τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Αναλυτικά, λόγω κορονοϊού κλείνουν:
  • Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • Τα σχολεία
  • Τα ΙΕΚ
  • Τα Πανεπιστήμια

Μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς

Ο υπουργός διεμήνυσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς που πλήττονται από το έκτακτο μέτρο λόγω κορονοϊού.
«Προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, των ανήλικων μαθητών», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.
Πρόσθεσε ότι ειδική μέριμνα προβλέπεται και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.
Η ανακοίνωση, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, έγινε μετά από εισηγήσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από παράγοντες υγείας.

«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου», δήλωσε ο Β. Κικίλιας

Δελτίο Τύπου - Δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια (10-3-2020)


Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.
Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.
Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.
Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.
Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου