Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών


Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες προβλέπουν τα εξής:


Gt🔹Εκπαιδευτικοί πυρόπληκτων περιοχών:


Η   προθεσμία προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας παρατείνεται, κατ’ εξαίρεση, έως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021,  μόνο για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται αποδεδειγμένα εντός των πυρόπληκτων περιοχών της Επικράτειας.


Είναι, δε, σαφές ότι η φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π.Ε. ή Δ.Ε. διορισμού είναι απαραίτητη για την ανάληψη υπηρεσίας.


🔹Σοβαροί  λόγοι  υγείας:


Εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να παρουσιαστούν στην περιοχή διορισμού, για σοβαρούς λόγους υγείας είτε λόγω εγκυμοσύνης, λοχείας, οφείλουν να παρουσιαστούν σε Διεύθυνση Π.Ε. ή Δ.Ε., αντίστοιχα, πλησίον του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία.


🔹Εκπαιδευτικοί οι οποίοι πάσχουν από κορωνοϊό:


Σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί οι οποίοι πάσχουν από κορωνοϊό COVID -19 και στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης της νόσου αδυνατούν να παρουσιαστούν στην περιοχή διορισμού τους κατά τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και επιθυμούν παράταση ολίγων ημερών, ο χειρισμός του εν λόγω ζητήματος έγκειται στον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης [ύστερα από συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό].


🔴Επισημαίνεται ότι κατά την ανάληψη της υπηρεσίας ο εκπαιδευτικός οφείλει σε κάθε περίπτωση να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση μετά των σχετικών ιατρικών εγγράφων, από το περιεχόμενο των οποίων θα αποδεικνύεται ότι δεν προσήλθε στην οικεία Δ/νση Εκπ/σης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας εντός της οριζόμενης προθεσμίας επειδή έπασχε από κορωνοϊό COVID -19 ή για συναφή με αυτόν λόγο προστασίας της δημοσίας υγείας.


🔹Χρονολογία δημοσίευσης σε ΦΕΚ:


Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 41 του ν.3528/2007 (26 Α’ ) (περί αξίωσης μισθού) και της παρ.3 του άρθρου 19 του ιδίου νόμου (περί ανάληψης υπηρεσίας).


🆘Ειδικότερα στα εν λόγω άρθρα ορίζεται αντίστοιχα ότι «3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας» και «3. Αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας των υπαλλήλων αποτελεί η χρονολογία δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της πράξης διορισμού, με την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται μέσα σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της πράξης διορισμού, αλλιώς η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.




🔹Παράταση προθεσμίας ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών



Για την διευκόλυνση όλων των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και των μετακινήσεών τους, θα προβλεφθεί παράταση της προθεσμίας ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας για όλους τους νεοδιοριζόμενους μέχρι και την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, ενώ για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται αποδεδειγμένα εντός των πυρόπληκτων περιοχών της Επικράτειας μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου