Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Σχετικά με τις ημερομηνίες υποβολής των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών για φέτος

Με βάση τα όσα προβλέπει η νέα ρύθμιση, με την οποία τροποποιείται το αρ. 4 του Ν. 3687/2008, για το 2021 οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την πάροδο είκοσι (20) ημερών από την έναρξη ισχύος του νόμου που ψηφίστηκε, χθες 11/2 από τη Βουλή.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Μέσα στις επόμενες μέρες, ο νόμος θα εκδοθεί και θα λάβει αριθμό ΦΕΚ, η ημεροχρονολογία του οποίου σηματοδοτεί και την έναρξη ισχύος του. Εάν για παράδειγμα ο νόμος δημοσιευτεί στο ΦΕΚ στις 15-2-2021, τότε ο χρόνος τρέχει από τις 16 Φλεβάρη και το 20ήμερο παρέρχεται στις 7 Μαρτίου και η τελευταία μέρα υποβολής των παραιτήσεων θα είναι η Δευτέρα, 8 Μαρτίου, η οποία είναι εργάσιμη.

Προσοχή: Δεν παύει να ισχύει η δυνατότητα να υποβάλει κάποιος την παραίτησή του και να έχει ένα (1) μήνα να το σκεφτεί και να το μελετήσει ενδελεχώς, αφού δίνεται το περιθώριο του ενός (1) μηνός από την ημερομηνία υποβολής της παραίτησης, για να την ανακαλέσει, εάν αλλάξει γνώμη.

Όποιος λοιπόν δεν είναι σίγουρος για την απόφασή του να αποχωρήσει φέτος, αυτό που τον συμφέρει να κάνει είναι να υποβάλει την παραίτησή του, όσο πιο αργά γίνεται (ακόμα και την τελευταία μέρα υποβολής), ώστε να αξιοποιήσει όλο τον επόμενο μήνα μελετώντας τη συνταξιοδοτική του περίπτωση, και να καταλήξει στην τελική του απόφαση για παραίτηση ή όχι από την υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου