Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση - Οργανικά κενά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας

  

 

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988
Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

Γιαννιτσά, 15-03-2021

ΘΕΜΑ: «Παραιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση - Οργανικά κενά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας προέκυψε σημαντικός αριθμός αιτήσεων παραίτησης και μάλιστα αρκετά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν οι παρακάτω αιτήσεις κατά κλάδο:

Α) ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Α/Α

ΚΛΑΔΟΣ

ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ

1

ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ

3

2

ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

1

 

Β) ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Α/Α

ΚΛΑΔΟΣ

ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ

1

ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ

42

2

ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

13

3

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ: 1

1

4

ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

1

Να επισημάνουμε ότι ο παραπάνω αριθμός ίσως μειωθεί, καθώς, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 148 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26), οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι που κατέθεσαν αιτήσεις συνταξιοδότησης, έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν την αίτησή τους εντός ενός μηνός από την ημερομηνία κατάθεσής της.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ζητήθηκε, πρώτη φορά φέτος, στα οργανικά κενά  να υπολογιστούν και οι φετινές παραιτήσεις-συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών. Φυσικά τα κενά θα οριστικοποιηθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης στις 9 Απριλίου. Ελπίζω και εύχομαι όλα τα κενά να δοθούν για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ!

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, φέτος για πρώτη φορά και χωρίς την παρουσία Αιρετών, έγινε ο προσδιορισμός  των οργανικών κενών όλων των ειδικοτήτων που αφορούν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Τα  οργανικά κενά που θα δοθούν στο Υπουργείο Παιδείας για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αλλά και για διορισμούς εκπαιδευτικών (σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν φέτος), φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

 

Α) ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Α/Α

ΚΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έλλειμμα(-) / Πλεόνασμα(+) Προσωπικού

1

ΠΕ11

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

0

2

ΠΕ60

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

-5

3

ΠΕ70

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

-10

 

Β) ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Α/Α

ΚΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έλλειμμα(-) / Πλεόνασμα(+) Προσωπικού

1

ΠΕ05

ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

0

2

ΠΕ06

ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

0

3

ΠΕ11

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

21

4

ΠΕ79.01

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

-23

5

ΠΕ86

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

-1

6

ΠΕ91.01

ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

0

7

ΠΕ60

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

-14

8

ΠΕ70

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

-42

 

Βασική επισήμανση προς όλους τους συναδέλφους είναι ότι η οργανικότητα των σχολείων, σύμφωνα με την οποία έγινε ο υπολογισμός των κενών, δεν εξασφαλίζει και τη λειτουργικότητα τους. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να πάρει κάποιος μετάθεση στη Διεύθυνση Π.Ε. Πέλλας και στη συνέχεια να βγει υπεράριθμος.

 

Οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Πέλλας πραγματοποιούνται χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών!

 

Παρόλο που έχω υποβάλει την παραίτησή μου ως Αιρετός εκπρόσωπός σας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου μας, τηρώντας τη δέσμευσή μου, θα συνεχίσω (όσο αυτό είναι δυνατό) να σας ενημερώνω για όλα τα υπηρεσιακά θέματα και τα θέματα του ΠΥΣΠΕ Πέλλας.


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.!

 

Με εκτίμηση

Διαμαντόπουλος Ηλίας

 Πάντα στη διάθεσή σας.!

 

 

1 σχόλιο: