Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου.! Από εδώ φιλοδοξώ να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους άμεσα και αξιόπιστα για τα εκπαιδευτικά θέματα του νομού μας και όχι μόνο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην φωτογραφία μου

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ενημερωτικό σημείωμα Μαρτίου Νο2. 12-03-2019


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 6971590711 & 6974794988

Ιστοσελίδα: diamantopouloshlias.blogspot.com

Γιαννιτσά, 12-03-2019


ΘΕΜΑ: «Ενημερωτικό σημείωμα Μαρτίου Νο2. 12-03-2019»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας αποστέλλω προς ενημέρωσή σας το δεύτερο ενημερωτικό σημείωμα για τον μήνα Μάρτιο, το οποίο περιλαμβάνει:

Α) Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 8ης  συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Πέλλας

Β) Τα ενημερωτικά σημειώματα για την 5η, 6η και 7η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Πέλλας

Γ)  Το Β΄ μέρος της εκπαιδευτικής επικαιρότητας του Μαρτίου.

     

Α) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



Στις 13 Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας η 8η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας για το 2019.

        
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Θέμα 1ο : Προσωρινές τοποθετήσεις – τροποποίηση άξονα συμπλήρωσης ωραρίου εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας.
Θέμα 2ο : Προσδιορισμός κενών θέσεων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού της Διεύθυνσης Π.Ε. Πέλλας.

Β) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η , 6η  ΚΑΙ 7η  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων συνεδριάσεων του Μαρτίου του 2019 τα θέματα που απασχόλησαν το ΠΥΣΠΕ Πέλλας θα τα βρείτε αναλυτικά στους παρακάτω συνδέσμους.





Περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ Πέλλας  μπορείτε επίσης να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Γ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΥ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)



Στην αρχή της παρ. 14 του άρθρου 30 του ν.2083/1992 (Α΄159) τίθεται το γράμμα «α)» και στο τέλος της ίδιας παραγράφου προστίθεται περίπτωση β΄, η οποία έχει ως εξής:

«β) αα) Εναλλακτικά, η φυσική, θετή ή ανάδοχη μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, εφόσον δεν κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου της περίπτωσης α΄, δικαιούται, για την ανατροφή του τέκνου της, άδεια με αποδοχές, διάρκειας έως τριών (3) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών, η οποία χορηγείται αποκλειστικά μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2874/2000 (Α΄286). Ο χρόνος λήψης της εν λόγω άδειας ανατροφής τέκνου δεν μπορεί να μετατεθεί για οποιονδήποτε λόγο, η διάρκειά της δεν μπορεί να παραταθεί, λήγει δε, σε κάθε περίπτωση με τη λήξη της εργασιακής σχέσης της εκπαιδευτικού.

ββ) Τις ως άνω άδειες των περιπτώσεων α΄και β΄ του παρόντος, δικαιούνται και η ανάδοχη και η θετή μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού 
Προσωπικού που υιοθετεί ή αναδέχεται τέκνο ηλικίας έως έξι (6) ετών, αμέσως μετά την περαίωση της διαδικασίας της υιοθεσίας. 

γγ) Το χρονικό διάστημα της εν λόγω άδειας, λογίζεται 
ως χρόνος διδακτικής υπηρεσίας και ως χρόνος ασφάλισης στους οικείους κλάδους κύριας σύνταξης, καθώς και στους οικείους φορείς επικουρικής ασφάλισης. 

δδ) Κάθε δαπάνη για την εφαρμογή του παρόντος καλύπτεται είτε με συγχρηματοδότηση από κονδύλια του ΕΣΠΑ είτε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναλόγως της χρηματοδότησης εκάστης θέσης.»



Δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ A 13 - 29.01.2019, ο νόμος 4589/2019 με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών, "Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις".

Στο Κεφάλαιο Ε, άρθρο 53 και μετά το
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠIΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Στο άρθρο  40

Διατάξεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση





Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο



4. Δελτίο τύπουσυνάντησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον κ. Τσακαλώτο για τον 13ο – 14ο μισθό και γιατα Β.Α.Ε.


Άκαρπη απέβη η σημερινή (05/03/19) συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον 13ο – 14ο μισθό, για τα Β.Α.Ε. και για το ανθυγιεινό επίδομα.

Συγκεκριμένα στις απαντήσεις του ο Υπουργός είπε:
1. Δεν πρόκειται να χορηγηθεί ο 13ος και 14ος μισθός με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
2. Εφόσον η απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές (όπως η απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος), τότε θα μελετήσει το όλο θέμα και το διαχώρισε ως εξής:

α) Για τα αναδρομικά, το έχει συζητήσει με την Τρόικα και εφόσον η επαναχορήγησή τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους, θα καταβληθούν σε δόσεις.
β) Για την επανανομοθέτηση και τη χορήγησή τους εφεξής είπε ότι θα χρειαστούν δομικές αλλαγές, γιατί επηρεάζουν τον προϋπολογισμό (υπονοώντας ότι θα λάβει αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα περικοπών).
3. Για το θέμα των Β.Α.Ε. δήλωσε ότι το κόστος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλαδή δε θα μειωθεί, ούτε θα αυξηθεί το προβλεπόμενο ποσό στον προϋπολογισμό. Αρνήθηκε να λύσει το θέμα ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας, παραπέμποντάς το για επίλυση μετά τις εκλογές, για ευνόητους λόγους.

Αρνητικός ήταν και στο αίτημα για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε ευαίσθητους τομείς (π.χ. νοσηλεύτριες) από τα 67 στα 62 αντιπροτείνοντας τα πέντε τελευταία χρόνια του εργασιακού τους βίου να υπηρετούν διοικητικές θέσεις.

5. Απαλλάσσονται από τη δήλωση «Πόθενέσχες» οι διαχειριστές χρημάτων σχολείων


Δικαίωση των επανειλημμένων παρεμβάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (4/12/2015 και 20/7/2017  σχετικά με την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης ως μέλη σχολικών επιτροπών,  17/10/2018 και 10/12/2018 για την περίπτωση υποβολής ως διαχειριστών των χρημάτων των σχολικών μονάδων), αποτελούν τα όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απαντά σε ερώτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Με την παραπάνω απάντηση αποσαφηνίζονται:
·         η τροποποίηση του ισχύοντος πλαισίου σε ό, τι αφορά τα μέλη των σχολικών επιτροπών (άρθρο 1 παρ. 1 περ. Θ΄ του Ν. 3213/03 και του άρθρου 3 παρ. 7 της Υ.Α. 8440/2011) που ανέφερε ότι υποχρέωση υποβολής είχαν «Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι και τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, των επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι Γενικοί Διευθυντές των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων Δήμων, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων των Δήμων» που επήλθε με την αντικατάστασή του από το άρθρο 1 παρ.2 Ν.4571/2018 (Φ.Ε.Κ. Α 186/30.10.2018) και ορίζει πλέον «Ειδικότερα ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.». Υπενθυμίζουμε ότι σε σχέση με τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, η Δ.Ο.Ε. με γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της έχει καταστήσει σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε αυτές δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση «Πόθεν έσχες». 
·         η εξαίρεση των διευθυντών των δημοτικών σχολείων και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων από την υποχρέωση υποβολής με βάση τις διατάξεις του Ν. 4571/2018, αφού ορίζει ότι «πρόσωπα που διαχειρίζονται χρηματικά ποσά για λογαριασμό σχολείων δεν εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νόμου. Η αρμόδια για τη σύνταξη του καταλόγου υπηρεσία οφείλει να αξιολογήσει τα εκάστοτε πραγματικά περιστατικά και να συμπεριλάβει στις καταστάσεις υπόχρεων προσώπων όσους εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις».
Έπειτα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αποστείλει ανάλογο έγγραφο με οδηγίες προς όλους τους Δήμους της χώρας. Καλούμε επίσης τους  εκπαιδευτικούς όταν τους ζητείται από τους  Δήμους να υποβάλουν δήλωση «Πόθεν έσχες», να απαντούν στους υπευθύνους των Δήμων γνωστοποιώντας τους τις ανακοινώσεις της Δ.Ο.Ε. και την ύπαρξη του εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να μην αναγκαστούν να προχωρήσουν σε υποβολή των δηλώσεων.


6. Ίδρυση,κατάργηση Τμημάτων Ένταξης για το σχολικό έτος 2019 – 2020


Την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.



7. Δικαίωμαεισόδου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σταστρατιωτικά πρατήρια


Το πράσινο φως έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την είσοδο μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης στα στρατιωτικά πρατήρια.!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ


8. Όλεςοι αλλαγές στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων (ΦΕΚ)


Ίσα δικαιώματα στη λήψη γονικών αλλά και εκπαιδευτικών αδειών έχει θεσπίσει για τους δημοσίους υπαλλήλους ο νόμος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την «Ενδυνάμωση της λειτουργίας του ΑΣΕΠ», που έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ.
Με διατάξεις του νόμου τροποποιήθηκε ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, και σύμφωνα με τις αλλαγές:
– Θα δικαιούνται τρίμηνη άδεια μητρότητας και οι μητέρες που αποκτούν παιδί με υιοθεσία – κατ’ αντιστοιχία με την άδεια λοχείας που χορηγείται στις φυσικές μητέρες μετά τον τοκετό.
– Η άδεια επεκτείνεται και στον θετό πατέρα, κατ’ επιταγή της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της ισότητας των φύλων.
– Τρίμηνη άδεια μητρότητας θα χορηγείται και στους γονείς που αποκτούν παιδί με τη διαδικασία της παρένθετης μητέρας.
– Οι ανάδοχοι γονείς θα δικαιούνται τις ίδιες με τους φυσικούς γονείς άδειες, που αφορούν τη φροντίδα και την ανατροφή του ανηλίκου. Θα χορηγείται και η τρίμηνη άδεια.
– Αυξάνονται στις 14 (από 10) οι ημέρες άδειας εξετάσεων για τους μόνιμους υπαλλήλους, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) υπαλλήλους.
– Καταργείται με ρητή διάταξη το όριο ηλικίας για τη μετεκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων – ήταν αρχικά στα 45 έτη, καταργήθηκε με διάταξη, που άφηνε όμως περιθώρια παρερμηνειών.
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ (τρίτο μέρος – άρθρο 34 και κάτω)

9. Ενημέρωσηγια τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών


Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών σας ενημερώνει, για τον καλύτερο προγραμματισμό των εκδηλώσεων και των διδακτικών επισκέψεων των σχολικών μονάδων, πως η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και οι εκλογικές διαδικασίες με σκοπό την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και των αντιπροσώπων στη ΔΟΕ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.
Υπενθυμίζεται πως για την πραγματοποίηση των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων και των εκλογών δίνεται ειδική άδεια από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις εκλογικές διεργασίες του Συλλόγου είναι υποχρεωτική.

10. Σε ΦΕΚ η ΚΥΑγια την Προκήρυξη 4.500 διορισμών στην Εκπαίδευση. Τις επόμενες μέρες τοΑ.Σ.Ε.Π. θα δημοσιεύσει την Προκήρυξη. Όλη η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικώνπου θα ακολουθηθεί.!


Σήμερα Τρίτη 12-03-2019, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ( τχ. Β΄864/12-03-2109) η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το νόμο 4589/ 19 και πλέον τις επόμενες μέρες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα δημοσιεύσει την Προκήρυξη.
Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων της διαδικασίας επιλογής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4589/2019 (Α’ 13).

Υποβολή δικαιολογητικών

1. Με πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται αμέσως μετά την έκδοση της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. που προβλέπεται στο άρθρο 54 του ν. 4589/2019 (Α’ 13) και η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (www.minedu.gov.gr), καθώς και στο «Πρόγραμμα Διαύγεια» (https://diavgeia.gov.gr/):
α) καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., να υποβάλουν στις αρμόδιες κατά την παρ. 2 υπηρεσίες τα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. με την αίτηση υποψηφιότητας για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, ανά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, για τον διορισμό τους ως μόνιμων ή/και την πρόσληψή τους ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομισθίων, σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη, και 
β) ορίζεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

2. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 60 Νηπιαγωγών και ΠΕ 61 Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ71 Δασκάλων Ε.Α.Ε. υποβάλλουν τα δικαιολογητικά υποχρεωτικά σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των λοιπών κλάδων τα υποβάλλουν υποχρεωτικά σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα υποψήφια μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

3. Τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται σε ειδικά διαμορφωμένη έντυπη αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και υπόδειγμα της οποίας περιλαμβάνεται στην πρόσκληση της παρ. 1. Στην αίτηση αυτή καταγράφονται αναλυτικά τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, τα οποία εν συνεχεία κατατίθενται, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του υποψηφίου, μαζί με την αίτηση, επί αποδείξει κατάθεσης/παραλαβής, σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 2. Δεν απαιτείται εκ νέου η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του ΥΠ.Π.Ε.Θ., εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.

4. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παραλαμβάνουν και ελέγχουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, όπως αυτά ορίζονται στην οικεία προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., και καταχωρίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψήφιων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που τηρούνται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει το Α.Σ.Ε.Π. για την ολοκλήρωση της καταχώρισης. 

5. Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψήφιων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που θα υποβληθούν στο Α.Σ.Ε.Π. θα διασταυρωθούν με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) με τα αντίστοιχα στοιχεία που είναι καταχωρισμένα στους ηλεκτρονικούς φακέλους των εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Ο.Π.Σ.Υ.Δ. και όποτε κριθεί αναγκαίο από το ΑΣΕΠ, θα αποστέλλονται σε αυτό τα σχετικά δικαιολογητικά των υποψηφίων.

6. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καθώς και τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., διατηρούνται στις υπηρεσίες αυτές ή στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., αντίστοιχα, για όσο χρόνο κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο για την υλοποίηση των σκοπών της διαδικασίας επιλογής προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ (άρθρα 53 έως 67) του ν. 4589/2019 και της λοιπής σχετικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη περιπτώσεων εκκρεμοδικίας, και στη συνέχεια καταστρέφονται ή διαγράφονται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Α.Σ.Ε.Π.





Για τα παραπάνω θέματα, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά κάνοντας κλικ πάνω στους αντίστοιχους  τίτλους.





Πάντα στη διάθεσή σας

Διαμαντόπουλος Ηλίας

Αιρετός όλων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου